Våfflor är ju gott till frukost, dessert eller mellanmål året runt men särskilt på Våffeldagen, som infaller den 25 mars varje år. I år firar vi med smarriga veganska chokladvåfflor, skapade exklusivt för MissVEGO av matbloggaren och koksförfattaren Annabelle The Flexitarian Randles.
4 stora våfflor
Ingredienser:
200 g vetemjöl
75 g rörsocker
3 msk kakaopulver
3 tsk bakpulver
½ tsk salt
315 ml valfri mjölkfri dryck
60 ml kokosolja, smält plus extra för att smörja våffeljärnet
1 tsk vaniljextrakt
Topping:
Valfri mjölkfri vispad grädde/glass
400 g persikohalvor på burk
En handfull hallon
Lönnsirap eller agavesirap
Spån av mörk choklad
Några blad mynta
Gör så här:
1. Värm upp våffeljärnet.
2. Blanda mjöl, socker, kakaopulver och salt i en skål.
3. Blanda mjölkdryck, kokosolja och vaniljextrakt i en annan skål.
4. Blanda de våta och torra ingredienserna tills smeten är jämn.
5. När våffeljärnet är klart smörjer du plattorna med lite kokosolja.
6. Häll i tillräckligt med smet för att täcka ¾ av våffeljärnet och grädda den första våfflan. Håll den varm när den är klar.
7. Upprepa med resten av smeten.
8. Servera våfflorna varma toppade med vispad grädde eller glass, persikor, hallon, lönnsirap, chokladspån och myntablad.
Njut!
Annabelle Randles nya kokbok Less Meat, More Plants finns att köpa på nätet. I boken och på bloggen The Flexitarian hittar du mer än 100 spännande växtbaserade och hållbara recept för hela familjen och alla tillfällen – recept som gör gott för kroppen och planeten.
https://theflexitarian.co.uk