Krämig Saffranspasta med Salmoonish

Laxpasta på veganskt vis? Då är det Hookeds nya Salmoonish “en vegansk fisk” som hamnar i grytan.

4 personer

Du behöver:
150 gram tinad Salmoonish
4 msk vitt matlagningsvin
0.5 gram saffran
2 dl växtbaserad grädde
500 gram Tagliatelle
1 gul lök
2 klyftor vitlök
1 dl växtbaserad crème fraiche
100 gram färsk bladspenat
salt och peppar
olivolja till stekning

Gör så här:
1. Stek Salmoonish i olja i två minuter. Ställ åt sidan.
2. Hacka lök och vitlök fint och stek på medelhög värme tills löken är genomskinlig.
3. Tillsätt saffran och matlagningsvin och låt puttra några minuter.
4. Häll i grädde och fraiche och låt koka upp.
5. Lägg i den färska bladspenaten och Salmoonish och rör om.
6. Krydda med salt och peppar.
7. Blanda med nykokt pasta och servera.

Dela inlägg:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Relaterade inlägg

Missa inget från MissVEGO

Få det bästa och senaste från MissVEGO direkt i din inbox – anmäl dig till vårt nyhetsbrev!