2 nya växtbaserade game changers från Oumph!

Oumph! har lanserat två helt nya produkter: Oumph! Kebab Döner Style och Oumph! Crispy Buffalo Bites.

 

Oumph! Kebab Döner Style är en högkvalitativ ärtbaserad kebab som redan blivit en succé i Storbritannien.
– Med denna produkt tar vi växtbaserad kebab till en ny nivå, säger Henrik Åkerman, Global Brand Leader för Oumph! Att kebaben dessutom är ärtbaserad känns extra kul, då vi ser en större och större efterfrågan på nya proteinkällor.

Oumph! Crispy Buffalo Bites är snackingprodukten man bara inte kan sluta äta.
Ankan Linden, produktutvecklare och en av medgrundarna till Oumph! kommenterar:

– När vi tog fram Oumph! Crispy Buffalo Bites ville jag skapa en produkt som man kan äta som fingerfood i soffan med sina polare när man kollar på en bra match på tv. Inget strul, inga kompromisser, bara jävligt schysst mat som dessutom är helt plant-based.

Du hittar Oumph! Kebab Döner Style på ICA, Coop och City Gross. Oumph! Crispy Buffalo Bites finns på ICA, Coop, Hemköp och City Cross.

Oumph! Döner Style Kebab med het tomatsås & vitlökssås

recept ankan linden, oumph! foto wolfgang kleinschmidt

Du behöver:
1 paket Oumph! Kebab Döner Style (400 gram)
3 msk vatten
4 stora pitabröd

Het tomatsås:
2 normalstora tomater, hackade
4 msk vegetabilisk matlagningsolja
1-2 tsk chilliflakes
1/2 vitlöksklyfta, pressad
Salt och vitvinsvinäger, efter smak
Dina favoritgrönsaker, till exempel: skivad lök (rå eller inlagd), strimlad isbergssallad, skivad gurka, strimlad rödkål (rå eller inlagd), hackad färsk chilli och/eller inlagd chilli.

Yoghurtsås:
200 ml växtbaserad yoghurt
2-3 msk vegetabilisk matlagningsolja
1 tsk malen kummin
1/2 vitlöksklyfta, pressad
Färskpressad citronjuice och salt, efter smak

Gör så här:
1. Börja med såserna. Lägg alla ingredienser (utom salt och vinäger) till tomatsåsen i en skål. Blanda med stavmixer i 10-20 sekunder. Tillsätt lite salt och ca. 1-2 teskedar vitvinsvinäger, efter smak.
2. I en separat skål, blanda yoghurt, olja, kummin och vitlök. Tillsätt lite citronjuice och salt, efter smak.
3. Stek Oumph! Kebab Döner Style (tinad eller direkt från frysen) i en het stekpanna – inget matfett behövs. Stek i 2-3 minuter, rör om lite då och då så att all blir genomstekt. Tillsätt vattnet och stek tills vattnet kokat bort.
4. Rosta pitabröden i brödrosten eller värm dem i ugnen. Fyll bröden med grönsakerna och sedan Oumph! Kebab Döner Style. Toppa med såserna.

Servera som det är eller med pommes frites – valet är ditt!

Dela inlägg:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Relaterade inlägg

Missa inget från MissVEGO

Få det bästa och senaste från MissVEGO direkt i din inbox – anmäl dig till vårt nyhetsbrev!