Drycker för alla tillfällen och smaker

Glädjande nog finns det fler dryckesalternativ idag än för bara några år sedan, så man behöver inte välja bort smak bara för att man väljer mindre alkohol. För de tillfällen det är värt att välja alkohol, välj något extra och vad är mer festligt och härligt än ett torrt och krispigt mousserande vin?

av: amalia g stöckel, sommelier

 

Brittiska drottningens val

Det kan inte ha undgått någon att britterna producerar fantastiskt fina mousserande viner. Kvaliteten är så hög att den brittiska drottningen, Elizabeth II, valde producenten Gusbourne för att ta fram ett speciellt vin för att fira hennes 70 år på tronen. Just det vinet får vi nog inte se här i Sverige, däremot kan vi njuta av Gusbourne Rosé Brut som lanserades nyligen. Torr, krispig, frisk och späckad med smaker av röda citrusfrukter och mogna röda bär. Cheers!
Gusbourne Rosé Brut 2018, nr 93735, 399 kr/750 ml

 

Läskande alkoholfri mojito

Blanda rom, mynta, socker och lime, avlägsna sedan alkohol och socker och du får Savyll Mojito NV. En av de mest klassiska drinkarna, utan alkohol och artificiella sötningsmedel, dessutom veganvänlig och glutenfri. Dessutom smart förpackad som går att panta. Helt enkelt den perfekta drinken för heta sommardagar, tillsätt bara is och ett par myntablad. Så god att man bara vill dricka den hela kvällen, salud!!!
Savyll Mojito, nr 11909, 18:90 kr/250 ml

Ingen sommar utan sangria!

Få drycker är så mycket sommar som sangria och det går knappt att misslyckas med den. Om man inte har lust att göra allt från grunden är mallorkinska Rita, med 7 % alkohol, ett bra alternativ som man kan ”pimpa” efter eget tycke och smak. Dekorera med citrusfrukter i olika färger och avnjut med massor av is, dra på balearisk loungemusik och känn Ibizavibbarna.
Sangría Rita 2018, nr 83163, 178 kr/750 ml

 

 

Dela inlägg:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Relaterade inlägg

Missa inget från MissVEGO

Få det bästa och senaste från MissVEGO direkt i din inbox – anmäl dig till vårt nyhetsbrev!