OddBird – en udda fågel – serverar i glas av lera

Att ifrågasätta normerna kring hur vi dricker alkohol är grunden bakom företaget Oddbird. Men istället för pekpinnar bjuds vi på nya sätt att njuta av det alkoholbefriade vinet – denna gång i form av en dryckesupplevelse via konsten.

text yvonne gull foto linus morales set design pernilla löfberg

 

Paula Atelier Oddbird

Paula Atelier Oddbird

Paula Atelier Oddbird

I fokus för dryckestillverkaren Oddbird just nu är samarbetet Oddbird x Paula Atelier. Ett projekt där konstnären Paula Martinsson nu skapat vinkylare och vinglas i lera med ett mer konstnärligt uttryck. Den cylinderformade vinkylen i metall och det perfekta lämnar vi därhän.

– Samarbetet handlar om att förstärka vårt högre syfte som handlar om att förändra vår alkoholkultur och utmana normer. Vi har sedan vi grundades velat ifrågasätta varför vi dricker, vad vi dricker och hur vi dricker. Detta samarbete gör just det. Hennes koppling till konst och lera gjorde också att det blev ett väldigt naturligt partnerskap, säger Moa Gürbüzer på Oddbird.

Lera som material

Just lera är ett naturmaterial som historiskt använts som naturens egen kyl. Porerna i dess yta gör att vätskan långsamt dunstar och temperaturen sjunker – att häri kyla vinet till perfekt temperatur är nu möjligt.

– Det jag älskar med lera är dess oändliga egenskaper. Den förstärker det opolerade uttrycket och lämnar mänskliga avtryck, säger Paula Martinsson från Paula Atelier.

I de objekt Paula nu tagit fram handlar det om det subtila och att lyfta fram skönheten i det operfekta. Formerna är organiska och designen är dynamisk.

– Naturen är min inspiration och i det här fallet har jag tittat på hur ljuset ger form och liv till objektet, säger Paula.

Projektet är en del i Oddbirds vision om att utmana och förändra normerna av alkoholkulturen. Målet är att varje värd på den privata middagen eller sommeliern på restaurangen ska servera ett vin frigjort från alkohol med samma värdighet som vin med alkohol. Och att alla är fria att fira på det sätt de vill.

– Jag vill vara en del i att minska normaliseringen av alkohol, avslutar Paula.

Paula Atelier Oddbird

Paula Atelier Oddbird

Oddbird x Paula Ateleier

Är en limiterad kollektion som säljs på oddbird.com, och består av sex vinkylar á 3 500 kr samt 14 vinglas som säljs i par för 800 kr.

Oddbird

Oddbird i glaset

Ett perfekt val om du vill ha en komplex dryck med festkänsla utan berusning. I Oddbird Spurmante finner vi 100 procent av druvan Glera från den italienska Vento regionen som är känd för sin Prosecco. Smaken är fruktig med inslag av päron, citrus och melon. Och till skillnad från många andra alkoholfria alternativ är detta ett alkoholfritt vin vi gärna dricker flera glas utav.
Oddbird Spurmante, Nr 19019, 79 kr/750 ml

Dela inlägg:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Relaterade inlägg

Missa inget från MissVEGO

Få det bästa och senaste från MissVEGO direkt i din inbox – anmäl dig till vårt nyhetsbrev!