Gröna kokostoppar med lime (glutenfri)

Jag skulle ljuga om jag sa att topparna blev nyttiga bara för att man mixar i några nävar sallad. Men håll med om att det är lite skoj att kunna baka gröna kokostoppar med helt naturliga färgämnen.

 

Cirka 15 kokostoppar

Du behöver:
6 dl riven kokos
ca 2 dl mâchesallad (35 g)
50 g smält smör
1 dl strösocker
2 ägg rivet skal av 1 lime
ev smält choklad att doppa i

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Mixa kokos och sallad till ett grönt smul i en matberedare.
3. Tillsätt smör, socker, ägg och limeskal. Mixa till en smet. Låt stå i 10 minuter.
4. Forma smeten till cirka 15 toppar och ställ på en bakplåtspappersklädd plåt.
5. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna på galler.
6. Doppa eventuellt topparnas undersida i smält choklad.

Dela inlägg:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Relaterade inlägg

Missa inget från MissVEGO

Få det bästa och senaste från MissVEGO direkt i din inbox – anmäl dig till vårt nyhetsbrev!