Plantagen Växttrender

Gröna växter får oss att må bra

Att gröna växter är bra för inomhusmiljön gör att intresset rent bokstavligt växer. Det handlar både om att vi investerar i gröna och lättskötta växter och om att vi tar sticklingar för att låta grönskan frodas. Detta är en av trenderna i Plantagens årliga rapport Växttrender.

Inred med växter och öka välmåendet är en av delarna häri. Framför allt är det lättskötta växter som är i fokus, att dessutom välja växter som förbättrar inomhusmiljön är även det prioriterat. Den allra populäraste växten är orkidén, i den yngre målgruppen föredrar man dock kaktusar.

Plantagen Växttrender

Växternas må-bra-effekt är anledningen till att 47 procent av konsumenterna vill ha det grönare där hemma. Men även den rent estetiska faktorn spelar in samt, det finns även ett fokus på udda unika växter i brokiga former:

– Vi kommer att se ett ökat fokus på växter som man mår bra av att ha omkring sig, ta på eller titta på. ”Mood boosters” är lite av sockret ovanpå i tillvaron – unika växter som inte behöver vara perfekta utan som vi väljer med magkänslan, säger Stefan Nilsson, trendexpert.

Dela inlägg:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Relaterade inlägg

Missa inget från MissVEGO

Få det bästa och senaste från MissVEGO direkt i din inbox – anmäl dig till vårt nyhetsbrev!