Levi’s 501 – klassiker goes circular

Den klassiska Levis modellen 501:an kommer nu i en cirkulär tappning i samarbete med det svenska företaget Renewcell. Företaget har skapat materialet Circulose-fiber, en hållbart framställd viskos tillverkad av återvunnen denim som nu i kombination med ekologisk bomull och blir nu till Levi’s Original Designed for Circularity. Allt material som här används tar avstamp i att det ska vara cirkulärt och i sin tur gå att återanvända.

 

En bättre modell för ett cirkulärt mode står högt på agendan. Bomull, som är ett naturligt material, har sina utmaningar: att odla på konventionellt vis kräver både vatten, mark och naturresurser. Behovet av bomull till kläder fortsätter att öka – så hur vi ska klara efterfrågan utan att skada ekosystemet är något som måste lösas.

I pressmeddelandet skrive Levi’s: År 2015 använde modeindustrin 53 miljoner ton nya fibrer, varav en fjärdedel bomull och varav 73 procent i sin tur hamnade i landfills och brändes. Som denim varumärke är detta problematiskt och därför är fokus hos Levi’s att finna nya och bättre sätt att minska miljöpåverkan genom att arbeta cirkulärt.

Självklart är alternativet att köpa ett par begagnade jeans ett riktigt bra alternativ! Och även Nudie’s koncept där de gratis låter laga alla jeans, så att de hänger med lääänge, är värt att lyfta fram.

Dela inlägg:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Relaterade inlägg

Missa inget från MissVEGO

Få det bästa och senaste från MissVEGO direkt i din inbox – anmäl dig till vårt nyhetsbrev!