MissVEGO testar: 6 x kroppsoljor

MissVEGO drar nu igång och produkttestar skönhetsprodukter. Först ut är kroppsoljor för insmörjning, återfuktning och massage.

 

Att smörja in sig med en olja ger näring på djupet samtidigt som själva insmörjningen sätter fart på cirkulationen. Själv smörjer jag oftast in mig efter en dusch. Men ibland gör jag tvärtom och smörjer in kroppen ordentligt innan jag kliver in i duschen.

MissVEGO har testat sex olika kroppsoljor laddade med ekologiska ingredienser och några som även är vegan-certifierade. Vi har känt på oljornas olika struktur, och olika effekt. En del kroppsoljor sjunker snabbt in snabbt i huden medan andra dröjer sig kvar. Gemensamt för de kroppsoljor vi testat är att de alla har sin unika doft, en doft som påverkar våra sinnen kanske mer än vi tror.

Body Oil with Sea Buckthorn Rosenserien

Humörhöjande insmörjning

Tistelolja, havtornsolja och rosenolja är det tre oljor som toppar ingredienslistan till Body Oil with Sea Buckthorn, 405 kr/100 ml från Rosenserien. Det är även denna trio som skapar den ljuvligt gröna och blommiga doften. Huden blir härligt len och effekten av insmörjningen är humörhöjande! Denna kroppsolja är 100 % vegan certifierad enligt Djurens Rätt.

Bodi Oiru Nagomi Bodi Oiru Chikara Hada

Sofistikerade oljor

Två olika effekter har dessa sofistikerade kroppsoljor från Hada. I denna duo är det E-vitaminrik riciniolja och hudbalanserande solrosolja som står högst på ingrediens-listan.
Bodi Oiru Nagomi, Kroppsoljan Ro, 495 kr/125 ml, är oljan som även innehåller lugnande lavendel. Bodi Oiru Chikara, kroppsoljan Kraft, 495 kr/125 ml, är oljan som istället innehåller uppiggande eukalyptus. Dessa kroppsoljor fungerar lika bra för en lång massage som för en kort insmörjning. Doften är svag men mjukt närvarande.

Beeswax Body Oil Moonsun Organic

Med asiatisk touch

Bivaxolja och havtornsolja bjuds vi här på i Beeswax Body Oil, 335 kr/200 ml från Moonsun Organic. Detta är en kroppsolja som blir lite som en gelé då det är kallt. Uppvärmd ger den riklig återfuktning. Applicera den på fuktig hud efter dusch eller använd som massageolja. Perfekt att massera torra fötter med. Doften av citrongräs är påtaglig och förflyttar mig österut, ner i en soppa eller till ett lyxigt spa som erbjuder behandling utomhus.

Goodness Glow All Over Dry Oil M Picaut

Silkeslen hud

En mix av oljor från linfrö, chia, jojoba och nyponros hittar vi i Goodness Glow All Over Dry Oil, 499 kr/150 ml från M Picaut. Självklart ingår även extrakt av havtorn, M Picauts signaturingrediens. Denna kroppsolja är 100 % vegan märkt. Att detta är en torrolja känns tydligt, den sjunker in i huden och lämnar den silkeslen. Perfekt för den som ogillar kladdiga oljor.

Kroppsolja Vanilj & timjan från Fruesh Cosmetics

Glimmer ger skimmer

Skaka om ICON Kroppsolja Vanilj & timjan, 440 kr/100 ml från Fruesh Cosmetics innan du tar upp olja ur den mörka glasflaskan med pipetten. Kroppsoljan är riklig och lämnar huden med ett fint glimmer – perfekt för festen. Doftmässigt hittar jag både vanilj och timjan men det är doften av kaffe jag faller för här.

Läs om: Ansiktsolja med granatäpple

Dela inlägg:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Relaterade inlägg

Missa inget från MissVEGO

Få det bästa och senaste från MissVEGO direkt i din inbox – anmäl dig till vårt nyhetsbrev!