Bärtaburgare signerad Gustav ”Jävligt gott” Johansson

När koksboksförfattaren och matbloggaren Gustav Johansson lagade till vår Bärta Burgare Umami valde han att kombinera den med en moccamole på gröna ärtor, ugnsrostad majs och en het  och härlig salsa verde. Jag kan avslöja  att det var så gott att vi efter bilderna var tagna slogs om burgarna!

– Pia Qvarnström, Grundare Bärta

Du behöver:

1 paket Bärta burgare umami
1 paket hamburgerbröd
1 kruka krispsallad
1/2 silverlök
1 färsk / inlagd jalapeñjo
1 dl vegansk majonnäs
2 msk BBQ sås
1 burk majs

Mockamole:

3 dl gröna ärtor
1 klyfta vitlök
1 tsk spiskummin
1/2 kruka färsk koriander
Juice från 1/2 lime
1/2 msk olivolja
Salt och peppar efter smak

Salsa verde:

1/2 kruka koriander
1/2 silverlök
4-6 skivor inlagd jalapeñjos
Juice från 1/2 lime
1/2 dl olivolja
Salt efter smak

Stekt majs

1. Häll av vätskan från burken och stek majsen i olja tills den blivit varm och fått lite färg. Mockamole 1. Lägg ärtorna (se till att de är tinade), koriandern, vitlöken, limejuicen, olivolja, spiskummin och lite salt i en mixerbunke och mixa till en slät kräm med en mixerstav.
2. Smaka av med salt, syra, och spiskummin tills du är nöjd. Ställ åt sidan.

Salsa verde

Du kan göra detta antingen i en mortel eller genom att hacka alla ingredienserna superfint.

1. Skala och finhacka halva silverlöken, en jalapeño (utan kärnor om du vill ha det mindre starkt) och den andra halvan av korianderkrukan. Det ska vara riktigt finhackat, ta hjälp av en mortel om du vill ha det krämigare.
2. Ta hacket och lägg i en skål och blanda därefter ner limejuice, och tillräckligt mycket olivolja för att det ska bli krämigt, men inte rinnigt.
3. Smaka av med salt.

Stek och bygg burgaren

1. Skiva resten av silverlöken, jalapeñon och skölj krispsallladen.
2. Se till att dina Bärtaburgare är tinade och stek dem på medelhög värme i ca 4-5 minuter per sida. När de precis börjar få tillräckligt mycket färg penslar du dem med lite BBQ sås på varje sida och steker 1 minut till per sida. Lägg åt sidan medan du rostar hamburgerbröden i pannan.
3. Bygg burgaren med majonnäs i botten, sen en knapp msk salsa verde, sen ett salladsblad och några skivor silverlök, sen en Bärtabiff, ett salladsblad till och skivad jalapeño, sen en Bärtabiff till, toppa med mockamole, mer salsa verde och sist en redig skopa grillad majs. Toppa med ett rostat burgarbrödslock och njut!

Dela inlägg:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Relaterade inlägg

Missa inget från MissVEGO

Få det bästa och senaste från MissVEGO direkt i din inbox – anmäl dig till vårt nyhetsbrev!