Ansiktsmask test

MissVEGO testar: En trio ansiktsmasker

En gång i veckan eller två är en ansiktsmask en bra idé. Gärna efter att du rengjort huden lite extra med hjälp av en peeling. MissVEGO har testat tre härliga ansiktsmasker, två veganska och en med ekologiskt certifierat innehåll, laddade med både traditionella ingredienser såsom svamp och blåbär samt en med ett lite mer komplext innehåll i form av peptider och stamceller.

 

 Ansiktsmask test

Svampar som återfuktar

En krämig svagt ljusgrön formula bjuder ansiktsmasken Soothing Face Mask, 285 kr/75 ml från Origins på. Doften är grön och innehållet bjuder på reishi svamp, havtorn och fermenterad chagasvamp – masken ingår i serie Mega-Mushroom Relief & Resilience som är vegansk. Dessa svampar har använts läge i traditionell kinesisk medicin på grund av sina antibakteriella och lugnande egenskaper. Applicera ett lite tjockare lager, låt verka i 10 minuter eller mer innan du sköljer av. Huden känns både ren och len!

Ansiktsmask test

Stärkande blåbär

Blåbärsförolja är nyckelingrediens i ansiktsmasken Blueberry Seed Mask, 299 kr/50 ml från Maria Åkerberg, en ingrediens som sägs både tillföra fukt och stärka huden. Appliceras över rengjord hud och låt verka i minst 10 minuter eller mer – applicerar du ett tunt lager kan den till och med få agera nattkräm. Kan pirra lite på en känslig hud, innehållet är ekologiskt certifierat.

Ansiktsmask test

Komplex för natten

Jag erkänner – det här med att sova med ansiktsmask hade jag inte riktigt förstått mig på förrän jag testade Cellular Rejuvenationg Overnight Treatment, 599 kr/50 ml från Estelle & Thild. Masken applicerar du ett tunt lager av efter din vanliga kvällsrutin och tvättar av nästa morgon. Innehåller phytopeptider, stamceller och ett glykoproteinproducerat extrakt, allt i en vegansk formula. I produktbeskrivningen utlovas förbättringar på ålderstecken och definierad ansiktskontur, kanske inte full effekt uppnås på en enda natt. Men morgonen härpå var min hud lite piggare än jag själv – vi möts nog ikväll igen tänker jag.

Dela inlägg:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Relaterade inlägg

Missa inget från MissVEGO

Få det bästa och senaste från MissVEGO direkt i din inbox – anmäl dig till vårt nyhetsbrev!