Återvinn din take away-förpackning

Visst vill vi kunna vara spontana och äta ute just nu. Då är många gånger take away en bra och snabb lösning. God och smarrig mat på ett kick helt enkelt, men se sedan till att även sortera din förpackning!

 

Enligt FTI, Förpacknings- och Tidningsinsamlingen, har återvinningen av plast- och pappersförpackningar ökat under de senaste åren. Totalt sett återvinns 72 procent av alla förpackningar, en siffra vi nu ser till att förbättra! Ser ni ingen sopsortering där ni är gå då in på www.fiab.se och sök upp närmaste återvinningsstation. Kanske blir det helt enkelt till en liten promenad efter maten som får avsluta er måltid.

Så här återvinner du de 5 vanliga take away-förpackningarna

1. Sushiförpackning och pinnar – majoriteten av förpackningen är i plast och ska tömmas på matrester och återvinns sedan som plastförpackning oavsett färg på plasten. Ätpinnarna ska slängas i hushållssoporna eller grovsoporna.

2. Pizzakartong – töm på matrester och återvinn som pappersförpackning.

3. Vit kartongförpackning – töm på matrester och återvinn som pappersförpackning.

4. Frigolitlåda – töm på matrester och återvinn som plastförpackning.

5. Salladslådan – töm på matrester och om den är i plast återvinn som plastförpackning oavsett färg. Ibland är botten i papper och locket i plast och ska då sorteras i respektive återvinningskärl. Den lilla plastburken med dressing återvinns som plastförpackning.

Dela inlägg:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Relaterade inlägg

Missa inget från MissVEGO

Få det bästa och senaste från MissVEGO direkt i din inbox – anmäl dig till vårt nyhetsbrev!