Plastslöjd på schemat

Plastslöjd är ett kreativt samarbete mellan Tekniska museet, Håll Sverige Rent och Hand i Hand. Det handlar om att göra något bra och fint av något som annars bara skulle vara skräp.

Projektet Plastslöjd vänder sig till högstadieelever som här får lära sig mer om en av våra viktigaste miljöfrågor. Målet är att på ett roligt och engagerat sätt engagera eleverna i ett arbete som tar dem genom fem steg, från plastinsamling till att slutligen skapa något nytt av materialet. Stegen fram till slutresultat inkluderar Plastmatte, Plastkemi och Plastsamhällskunskap.

Med nyvunna kunskapen om plast sorterar eleverna sedan plasten och under tre workshops i plastslöjd skapar de nya kreationer som sedan visas upp på Instagram. Ett verk väljs ut för att sedan visas upp på Tekniska museet. Det har nu blivit dags att starta upp den tredje terminen av projektet, denna gång tillsammans med organisationen Ung Företagsamhet.

Alla skolklasser som vill delta välkomnas att anmäla sig senast den 28 april. Att vara med är gratis och efter anmälan får klassen ett paket med lektions- och workshopmaterial. Den vinnande plastkreationen ställs ut på Tekniska museet i Stockholm, och en prissumma på 5 000 kronor klickar in i klasskassan. Projektet Plastslöjd har tidigare belönats med utmärkelse i Swedish Content Awards. Nyligen kammade projektet hem guldpriser vid den svenska Spinn-galan i kategorin ”Årets non-profit” med motiveringen: ”Tänk vad det går att skapa av en petflaska, en tom glasslåda eller ett gammalt fodral. Bland annat går det att skapa engagemang och uppmärksamhet. Denna kampanj täljde i plast, men vann guld”.

Dela inlägg:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Relaterade inlägg

Missa inget från MissVEGO

Få det bästa och senaste från MissVEGO direkt i din inbox – anmäl dig till vårt nyhetsbrev!