EVY solskydd

Solskyddet – som är bra både för dig & för miljön

Vissa av oss dras som magneter ut till solen, andra av oss lever ett liv där solen inte går att undvika. Oavsett så gäller det att hitta ett sätt som gör att du kan njuta av solen, samtidigt som du tar ditt miljöansvar.

 

En superprodukt när det kommer till solskydd kommer från det svenska hudvårdsföretaget EVY som ägs och drivs av Margret Pinto. Gemensamt för alla produkterna från EVY är att de bygger på en patenterad hudvårdsteknologi som stärker hudens skyddsbarriär och bildar ett slags Gore-tex liknande membran i hela översta hudlagret. Produkterna är alltid allergitestade, parfymfria och helt utan konserveringsämnen och uttorkande alkohol. De är sedan paketerade i aerosolflaskor som håller produkten fräsch till sista droppen.

Solskydd – den mest komplexa kosmetiska produkten

Problemet med solskydd är att det är svårt att uppnå den rekommenderade mängden av solskydd som är cirka 5 ml till ansiktet och 35–40 ml till kroppen. Om du använder hälften av spf 50 som skyddar mot 98 procent av UVB strålarna vid korrekt användning så får du inte spf 25 när du använder hälften så mycket produkt utan 49 procents skydd som snarare motsvarar spf 2!

EVYs solskyddsprodukter är revolutionerande eftersom moussen är snabb- och djupabsorberande och underlättar just att uppnå den rekommenderade mängden. Produkten mättar hela översta hudlagret och membranet som bildas håller de aktiva ingredienserna på plats, trots bad och svett. Genom effektiva solfilter tillsammans med EVY-teknologin kan produkterna dessutom hålla en låg halt av solfilter, samtidigt som den är extra vattenresistent.

Vattenresistens, kanske den viktigaste miljöfaktorn

Just vattenresistensen är otroligt viktig i miljösammanhang då många produkter rinner av i pool eller havsvatten. Här har EVY gjort omfattande tester för att testa hur väl produkterna sitter vid vanlig användning som svett, bad och handdukstorkning. Vi lät exempelvis göra ett test i ett oberoende laboratorium på två personer för vår spf 50. Testet pågår i och utanför vatten under 8 timmar och spf värdet uppmättes till 35. Det är mindre än 1 procents minskning av skyddet.

– Att våra skydd håller extra länge är naturligtvis extremt viktigt för miljön men även för plånboken och den oro som många konsumenter upplever när det gäller insmörjningen en solig semesterdag, säger Margret Pinto. Bekvämlighet och frihet i solen Miljö i alla ära men när det kommer till kritan så är det viktigaste att kunden känner att produkten är bekväm att använda. Även här levererar EVY, den fjäderlätta och kladdfria mousseformula är anpassad för både ansikte och kropp samt hårbotten och läpparna. Lämnar ingen hinna och täpper inte till porerna. Den passar även utmärkt under smink och alla EVYs produkter förstärker hudbarriären och återfuktar.

– Torrhet och irritation är vanliga vid sol och bad och där kommer vår grund formula som motverkar eksem in. Många som lider av soleksem och solallergi slipper dessa problem med EVY och är delvis anledningen till produkterna rekommenderas av så många hudläkare, berättar Margret Pinto.

Margret Pinto

Om Margret Margret Pinto, CEO för Celsus Sweden AB
Familj: Jean Pinto som även jobbar med bland annat EVYs exportmarknader. Dottern Evelyn, 8 år som lånat ut sitt smeknamn till varumärket och Aaron, 4 år.

Många miljöfördelar med aerosolörpackningen

Aerosolbehållare håller produkten fräsch intill sista droppen eftersom innehållet aldrig kommer i kontakt med syre och sprutar bara ut produkten. Därför behövs inga konserveringsmedel och du slipper slänga härskna rester och spill på insidan. Förpackningen fungerar också som ett koncentrat som expanderar när det kommer i kontakt med luft. Låt dig inte luras av antal milliliter, EVYs produkter upplevs som väldigt dryga. Många tänker inte heller på att aluminium är ett material som kan återvinnas i all evighet, i motsats till plast som är svårt att återvinnas och den största delen bränns. Därför sitter Recycle Forever symbolen på EVYs flaskor. Symbolen är framtagen av Metal Packing Europe. En märkning som tydligt visar för konsumenten att produkten är återvinningsbar och kan återvinnas igen och igen. Idag återvinns 75 procent av alla metallförpackningar. Självklart är drivgasen i EVYs produkter även miljövänlig.

Solskydd från EVY: Skyddar effektivt och långvarigt. Kan användas på kropp, i ansikte och även i hårbotten. EVY rekommenderas av hudläkare och svenska Vitiligoförbundet. Extra vattenfast och stärker hudens skyddsbarriär mot klor och saltvatten. Fri från konserveringsmedel och parfymer. Lämplig för alla hudtyper, även känslig hud.

3 x Margrets favoriter

Daily Defence mousse spf 50, 249 kr. En komplett anti-age ansiktsmousse som återfuktar intensivt året om. Daily Repair mousse, 209 kr. Används på allt från torra händer till en lugnande och milt rengörande nattkräm. Daily Tan Activator, 249 kr. En ljuvlig och lite annorlunda produkt som stimulerar ditt melanin. Så även utan sol kan du uppleva en lätt solbränna. Detta är min snabbabsorberande kroppslotion året runt!

Dela inlägg:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Relaterade inlägg

Missa inget från MissVEGO

Få det bästa och senaste från MissVEGO direkt i din inbox – anmäl dig till vårt nyhetsbrev!