Salt lakritskladdkaka med hallon (glutenfri)

Ingen anar att den här kakan innehåller svarta bönor. Och så klart funkar den fint även utan lakritspulver och hallon, en helt vanlig kladdkaka helt enkelt …

 

Cirka 12 bitar

Du behöver:
1 förp kokta svarta bönor (380 g, avrunnen vikt ca 230 g)
3 ägg
1 ¼ dl kakao
2 krm salt
2 tsk lakritspulver
2 dl strösocker
100 g smält smör
1 dl frysta hallon
1 krm flingsalt

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Häll av, skölj och låt bönorna rinna av.
3. Mixa bönorna helt slätt i en matberedare med ett av äggen. Tillsätt resten av äggen, kakao, salt, lakritspulver, socker och smör, mixa igen till en jämn smet.
4. Häll smeten i en smord och bakplåtspappersklädd ugnsform (ca 15 cm i diameter eller 15 x 20 cm). Fördela hallonen över, tryck ner dem lite lätt i smeten. Strö eventuellt över flingsalt.
5. Grädda mitt i ugnen i cirka 20 minuter. Låt svalna.

Dela inlägg:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Relaterade inlägg

Missa inget från MissVEGO

Få det bästa och senaste från MissVEGO direkt i din inbox – anmäl dig till vårt nyhetsbrev!