Take-away fast hemma – med växtbaserat från LikeMeat

Crispy No Chicken Burger från LikeMeat är ett omtyckt sojabaserade alternativ till kyckling som serveras på MAX Burgers restauranger. Nu finns burgaren även på Coop, så äntligen kan du laga dina växtbaserade take away-favoriter hemma.

recept line tscherning foto rasmus bundgaard

2 personer

Du behöver:
1 paket Crispy No Chicken Burger (2 burgare)
2 växtbaserade burgarbröd
växtbaserad aioli (vitlöksmajonäs), efter smak
salladsblad, skurna i småbitar

Buffalosås
4 msk Srirachasås, eller tabasco
3 msk växtbaserat smör
1 vitlöksklyfta, pressad
½ tsk vinäger
salt (valfritt)

Syrlig Slaw
1 mellanstor morot, riven
200 g färsk kål, röd eller vit, tunt strimlad
1 msk växtbaserad aioli
rivet skal från 1 lime
juice från ½ lime
½ tsk strösocker
en liten nypa salt

Gör så här:
För att laga buffalosåsen: Smält det växtbaserade smöret i en kastrull på låg värme. När det är smält – men inte brynt – ta av från värmen och vispa i resten av ingredienserna. Smaka eventuellt av med lite salt.

Syrlig slaw: Blanda riven morot och strimlad kål med socker, salt, limejuice och riven lime. Massera salladen med händerna, för att göra den lite mjukare, och tillsätt sedan aioli och blanda igen. Grilla eller stek burgarna i några minuter på var sida. Värm bröden.

Montera din burgare: Bred aioli på bröden, lägg på sallad och slaw och avsluta med att hälla över buffalosås. Servera med pommes frites.

Dela inlägg:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Relaterade inlägg

Missa inget från MissVEGO

Få det bästa och senaste från MissVEGO direkt i din inbox – anmäl dig till vårt nyhetsbrev!