Tångmoln

Krispiga knyten som förvandlar den mest tångskeptiske till tångfantast. Läckra i både konsistens och smak med toner av vit tryffel och ramslök.

Recept: Linnéa Sjögren och Karolina Martinson foto: fanny rådvik

Du behöver:

rörhinna
maizenamjöl
neutral olja till fritering
salt

Gör så här:

1. Skölj rörhinnan så att den blir ren från sand och små djur. Blanda salt i sista sköljvattnet så får den tillbaka sin smak av hav. Kläm ur så mycket vatten du kan ur rörhinnan, lägg den mellan två handdukar och klappa den torr.
2. Blanda maizena med rörhinna och massera in ordentligt så att det täcker.
3. Värm ett tjockt lager olja till 160 grader i en kastrull. Forma små nystan av rörhinnan och fritera dem cirka 1 minut. Ta upp med hålslev när de känns krispiga. Låt rinna av på hushållspapper, salta.
4. Ät molnen som de är eller smula över fisk-, grönsaks- eller skaldjursrätter.

Plocka tång & strandnära växter recept & tillagning

Förlag: Natur & Kultur
Av: Linnéa Sjögren & Karolina Martinson
I den här maffiga boken delar författarna med sig av sin tångkunskap – för att fler ska kunna dyka ner i det skafferi som väntar under havsytan och vid strandkanten. Här får du grundkunskapen för att själv kunna skörda hållbart och ta vara på råvarorna. Ett antal recept bjuds vi också på.

Dela inlägg:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Relaterade inlägg

Missa inget från MissVEGO

Få det bästa och senaste från MissVEGO direkt i din inbox – anmäl dig till vårt nyhetsbrev!