Plantagen växttrender

Växttrender 2021 – Vi drömmer om grönare städer

Att allt fler drömmer om grönare städer. Vi önskar både mer grönska och möjligheten att tillbringa mer tid i naturen visar Plantagens rapport Växttrender 2021.

 

En av trenderna är att föräldrar och barn under pandemin nu börjat odla tillsammans. Men även att generellt spendera mer tid ute i naturen är något som ökat. Majoriteten av föräldrarna anger att de är ute i naturen tillsammans med sina barn 1–2 gånger i veckan, men allra helst skulle de vilja ut än mer!

Plantagen växttrender

Under pandemin har många familjer valt att spendera mer tid i utomhus som ett sätt att koppla av. Av de familjer som värderar grönområden är det också fler än genomsnittet som vill se mer grönska i sin stadskärna och varannan svensk vill även se mer grönska i sitt lokala grönområde eller park, så även i det egna kvarteret.
– Tyvärr missar man ofta de långsiktiga ekonomiska vinsterna med gröna miljöer. Grönområden är inte bara något som är vackert och trevligt att ha, utan har en så stor påverkan på vår hälsa att de dessutom är en mycket lönsam samhällsekonomisk investering, säger Dag Olav Hessen, professor i biologi vid Oslo Universitet.

Läs om: Årets mattrender 2021

Dela inlägg:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Relaterade inlägg

Missa inget från MissVEGO

Få det bästa och senaste från MissVEGO direkt i din inbox – anmäl dig till vårt nyhetsbrev!