​Uteliv på dalavis

Just nu gäller det att ta tillvara på alla fina dagar och insupa ljuset och finna aktiviteterna som gör oss glada. Destinationsbolaget Visit Dalarna tipsar här om några aktiviteter som lockar  i skiftet mellan två säsonger.

Krispiga frostiga morgnar, sprakande brasor och soliga vinterdagar är i sikte. Samtidigt som hösten fortfarande bjuder på underbara färger som lockar oss ut. Att cykla och vandra är fortfarande möjligt men snart tar vi och plockar fram längdskidorna och tar en tur i Orsa Grönklitt och på Idre Fjäll.

Att vi mår bra i naturen är något många kan instämma med. Med varför känner vi så och varför sägs naturen vara lugnande och läkande. För att inspirera och göra det enkelt bjuder Visit Dalarna här på några tips på hur du kan uppleva naturen:

Krama ett träd
Att se träden sträcka sig mot himlen, att känna vinterkylan bita i kinderna, höra knastret av snön. Ofta mår vi lite bättre efter en tur utomhus. Vad är det som gör naturen så lugnande och läkande? Häng med på en resa genom tystnad, trädkramning och skogsbad i jakt på svaret.

Laga mat utomhus
Det mesta smakar bättre utomhus. Sätt din egen nivå på tillagningen och fråga experterna om råd på fiffig utrustning för att göra det enkelt.

Tidig snö i längdspåren
Kommer det snö 2020? Måhända får vi vänta ett litet tag till på den naturliga snön, men i Dalarna finns skidspår redo från mitten av oktober. Då öppnar både Idre Fjäll och Orsa Grönklitt sina spårsystem för den som vill ge sig ut på längdskidor. Ytterligare en stor fråga är om det kommer någon snö till Vasaloppet – eller om det ens blir av.

Dela inlägg:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Relaterade inlägg

Missa inget från MissVEGO

Få det bästa och senaste från MissVEGO direkt i din inbox – anmäl dig till vårt nyhetsbrev!