Julig sallad med avokado, vit quinoa, granatäpple, rostade hasselnötter och saffransmajonnäs

En smakrik och färgstark sallad som inte bara är vacker att se på utan som smakar fantastiskt gott! Passar fint som en förrättssallad eller som en rätt på julbordet.

recept & foto: maggie bergius

4 portioner

Du behöver:

4 dl kokt vit quinoa
100 g blandsallad, t exempel maché, bladspenat, ruccola
3–4 avokado
1 granatäpple
1 dl hasselnötter

Saffransmajonnäs:

1,5 dl havrefraiche
0,5 dl vegansk majonnäs
0,25 g stött saffran
salt och vitpeppar

Gör så här:

1. Lägg upp quinoan på antingen ett stort fat eller fyra assietter.
2. Lägg upp salladen på samma sätt. Skala avokadon och skär den i skivor. Lägg den på salladen.
3. Ta ut granatäppelkärnorna ur skalet och fördela även dem på salladen.
4. Rosta hasselnötterna under omrörning i en stekpanna på medelhög värme. Låt dem svalna något innan du hackar dem och strör dem över salladen.
5. Blanda ihop ingredienserna till saffransmajonnäsen i en skål.
6. Servera salladen med dressingen.

Dela inlägg:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Relaterade inlägg

Missa inget från MissVEGO

Få det bästa och senaste från MissVEGO direkt i din inbox – anmäl dig till vårt nyhetsbrev!