Ansiktsolja – maximal smörjning

Låt ansiktsoljan bli din bästa vän. När det är kallt ute behöver huden lite extra vård och omtanke, att addera en olja till sin hudvårdsrutin kan vara lösningen. Härliga ingredienser och magiska dofter samtidigt som din hud får en stunds välbehövlig massage. MissVEGO har smort sig igenom fem härliga oljor.

Ansiktsoljan kan appliceras på olika vis: blandad i din vanliga ansiktskräm, uppvärmd i dina händer och sedan pressad in i huden eller i formen av en massage – du bestämmer!

Oljan du sover gott i

En mix av fettberikade oljor med spännande namn som Mongongo, Kigelia, Baobab och granatäpple till där doften av neroli, lavendel, ros och mandarin aktiveras då du värmen oljan i händerna. Dofta, andas, njut. Cell Repair Night Oil, 455 kr/30 ml från Aurelia är en sensorisk upplevelse som är smått beroendeframkallande. Vegansk och upptagen av Vegan Society.

Superfrukten som lyfter

Granatäpple är superfrukten vars kärnolja innehåller antioxidanter som skyddar oss mot fria radikaler. I kombination med olja från bland annat aprikoskärnor, avokado, tistel och vetgroddar samt doft från eteriska oljor är Pomgranate Firming Facial Oil, 399 kr/30 ml från Weleda en olja som jobbar på hudens fasthet. Massera in några droppar på fuktig hud följ upp med ansiktskräm. En uppiggande doft bjuder denna veganska produkt på.

Massera mera

En riktig snällolja är Oil Serum Hydration Booster, 379 kr/30 ml från Idun Minerals. Laddad med näringsrika oljor av oliv, havre, raps och shea blir detta en riklig olja som du kan massera in länge. Perfekt för den känsliga huden och den som vill ha en doftfri olja. Märkt med Djurens Rätts märkning I’m Vegan.

En klassiker

Med doft av rosor känns Royal Facial Oil More, 349 kr/30 ml från Maria Åkerberg precis så som en rosolja ska. Basen utgörs av växtoljor av gurkört, jojoba och nyponfrö, härtill adderas etersrisk olja av rosenblad från Rose Otto. Passar extra bra till mogen hud och doseras enkelt genom att du tar ett finger i taget och vänder på flaskan – tre vändningar blir för mig den optimala mängd olja. Oljan värmer jag sedan mellan fingertopparna och masserar in i huden. Veganvänlig och stärkande antiageprodukt enligt avsändaren.

Dagens olja

Den här produkten är lite annorlunda än de andra oljor vi testat, Protect Oil r3, 699 kr/15 ml från Esse är nämligen även perfekt att använda på dagen. Basen är solrosolja härtill 30 procent Ximeniaolja, en olja med långa kedjor av fettsyror, som skyddar huden och förbättrar blodflödet. Oljan framställt genom att fruktens kärnor pressas vid ett kvinnokooperativ i Namibia. Dyr, innovativ, veganmärkt och absolut värd att smörja in till sista droppen!

Dela inlägg:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Relaterade inlägg

Missa inget från MissVEGO

Få det bästa och senaste från MissVEGO direkt i din inbox – anmäl dig till vårt nyhetsbrev!