Chokladtryfflar med salt jordnötskaramell och hallon

Choklad, jordnötssmör, dadlar, salt och syrliga hallon är en perfekt kombination om man vill göra en aningen nyttigare och helt vegansk sötsak i Kung Markattas tappning.

 

Chokladbotten

3 dl havregryn
3/4 dl Kung Markatta Kakao
1 nypa flingsalt
16 färska dadlar, urkärnade
1/2 dl Kung Markatta Kokosolja

Jordnötskaramell

10 färska dadlar, urkärnade
1 dl Kung Markatta Jordnötssmör
3 msk Kung Markatta Kokosgrädde
1 nypa flingsalt

Topping

100 gram mörk choklad (välj vegansk choklad)
Frystorkade bär (exempelvis hallon) eller bärpulver,
Flingsalt

Gör så här:

Chokladbotten
1. Mixa ingredienserna till botten till en slät deg i matberedare. Tryck ut i en avlång bakform.

Jordnötskaramell
1. Mixa dadlar, jordnötssmör, kokosgrädde och flingsalt till en slät och krämig karamell i matberedare.
2. Bred ut jordnötskaramellen över chokladbottnen, ställ in i frysen i minst 2 timmar. Ta ut och skär i små munsbitar.

Topping
1. Bryt chokladen och smält över vattenbad. Låt svalna något.
2. Ringla chokladen över munsbitarna, strö över flingsalt och frystorkade bär.
3. Förvara i frys eller kyl, servera väl kylda!

Dela inlägg:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Relaterade inlägg

Missa inget från MissVEGO

Få det bästa och senaste från MissVEGO direkt i din inbox – anmäl dig till vårt nyhetsbrev!