Samlaren Fjällräven

Samlaren är Fjällrävens återvunna-kollektion

Hållbarhet och innovation är tanken bakom Fjällrävens kollektion Samlaren. En första kapsel-kollektion har nu lanserats. Kollektionen består av produkter som är tillverkade av det material som blir över då andra produkter tillverkas. Målet är att ta tillvara på materialet och på så vis bidra till en hållbar framtid.

 

Samlaren är en kollektion av restmaterial som genom unik och lekfull design är något helt nytt. I den första kollektionen finns produkter av materialet G-1000 som man här använder i ny design. Exempelvis i lekfulla versioner av Greenland jackan. Lappteknik är modellen och i den första kollektionen hittar vi även några varianter av den klassiska ryggsäcken Kånken.

Samlaren Kånken Fjällräven

Samlaren Jacket Fjällräven

Samlaren Jacket Fjällräven

– Med Samlaren är vår ambition att hitta nya användningsområden för det restmaterialet i vår produktion. På så vis behöver vi inte kasta något. Genom att integrera hållbarhet som en central del i vårt koncept skapar vi möjlighet för nya innovativa idéer, säger Christiane Dolva Törnberg, Head of Sustainability på Fjällräven.

Kollektionen Samlaren finns nu i utvalda butiker samt på: www.fjällraven.com

Upplev: Vandra på snö

Dela inlägg:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Relaterade inlägg

Missa inget från MissVEGO

Få det bästa och senaste från MissVEGO direkt i din inbox – anmäl dig till vårt nyhetsbrev!