Cirkulär galleria blir kvar

Rundgång är namnet på den galleria som öppnade i Karlstad i pop up-format, och som nu blir permanent. Gallerians kommer nu att drivas i kooperativ regi efter att under sina initiala nio veckor drivits av Karlstad kommun, Karlstad Energi och Mitt i City. Här har möjlighet erbjudits 40 aktörer att visa upp sina cirkulära koncept i form av second hand, vintage, remake, reparationer, hyrtjänster, renoverad teknik, svinn- och resurssmarta produkter. Varor och tjänster som minskar avfall, utsläpp och påverkan på miljön.

Under de nio veckorna har hela 56 897 personer besökt Rundgång och enligt beräkningar från Karlstads kommun har Rundgång genererat utsläppsminskningar på mer än 21 ton.

– Detta är för bra för att bara vara en popup och det är med en enorm känsla av stolthet och glädje över alla som gjort detta möjligt som vi nu kan meddela att Rundgång kommer finnas kvar i Mitt i City i privat energi, säger Ann-Sophie Redfern, centrumchef på Mitt i City.

Under januari plockas popupen ner. Men bara tillfälligt. I februari 2024 startas Rundgång upp igen – i ny regi. Det är två av aktörerna som medverkat – Sandra Boström (Rekoroben) och Frida Edepil (Rabbit Hole vintage) – som startar upp Rundgång 2.0 och som kommer driva vidare den cirkulära gallerian i form av ett kooperativ.

– Klart att Rundgång måste bli permanent! Och med en långsiktighet kan vi ta med oss alla önskemål från pop up-ens besökare och aktörer för att finslipa konceptet ytterligare. Fler aktörer, events och workshops och därmed Karlstad som ett självklart cirkulärt destinationsmål, säger Sandra Boström.

Dela inlägg:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Relaterade inlägg

Missa inget från MissVEGO

Få det bästa och senaste från MissVEGO direkt i din inbox – anmäl dig till vårt nyhetsbrev!