pannkaka okonomiyaki

Japanska pannkakor – i mästerkockens tappning

När Sveriges mästerkock Christin Kashou bjuder på pannkakor blir det japanska sådana. Matiga och lite nyttigare helt enkelt. Receptet hittar vi i hennes nyutgivna bok. Mina Asiatiska Favoritrecept.

 

Okonomiyaki-pannkakor

4 portioner 45 minuter
Okonomiyaki är ett enkelt recept att laga men svårt att uttala. Den här versionen är inte helt autentisk, men är du ute efter något snabbt och enkelt så måste du pröva! Okonomiyaki kan beskrivas som matiga pannkakor och är en populär street food-rätt från Japan. Pannkakorna tillagas traditionsenligt med strimlad vitkål i smeten, men i det här receptet använder jag mig av zucchini istället.

pannkaka okonomiyaki

Du behöver:
2 zucchini
¼ gul lök
2 tsk salt
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
4 ägg
2 dl vatten
2 msk olivolja

Okonomiyakisås
½ dl worcestershiresås
½ dl japansk soja
½ dl vatten
2 msk risvinäger
2 msk strösocker
2 tsk riven ingefära
1 tsk majsstärkelse
2 tsk vatten

Till servering: 
majonnäs, gärnajapansk
ev bonitoflakes
ev inlagd ingefära (gari)

Gör så här: 
1. Riv zucchini och gul lök grovt med rivjärn och blanda med saltet i en bunke.
2. Ställ åt sidan i 20 minuter. Pressa sedan ut överflödig vätska.
3. Rör ihop alla ingredienser till okonomiyakisåsen,förutom majsstärkelsen,
i en kastrull. Koka upp under omrörning. Rör ut majsstärkelsen i vattnet och tillsätt under omrörning tills såsen tjocknar. Låt svalna.
4. Vispaihopmjöl,bakpulver,äggochvatten.Tillsättzucchiniblandningenoch blanda.
5. Hetta upp olivoljan i en stekpanna på medelhög värme. Lägg cirka 1dl smet i pannan och bred ut den tills pannkakan är 1–2 cm tjock. Stek pann- kakorna i cirka 3 minuter på vardera sidan, eller tills de är gyllenbruna och genomstekta.
6. Ringla okonomiyakisås och majonnäs över pannkakorna i ett rutmönster. Toppa med bonitoflakes och servera med inlagd ingefära vid sidan om.

Tips!

Okonomiyakisås finns att köpa i asiatiska livsmedelsbutiker men kan ersättas med barbecuesås.

Christin Kashou kokbok

Dela inlägg:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Relaterade inlägg

Missa inget från MissVEGO

Få det bästa och senaste från MissVEGO direkt i din inbox – anmäl dig till vårt nyhetsbrev!