En ny vänskap

Vänner är viktiga, att göra saker tillsammans är både kul och utvecklande. MissVEGO tipsar gärna om GoFrendly ett community för vänskap.

Idén till GoFrendly föddes redan under första träffen mellan Claudia och Ulrika som båda brann för entreprenörskap och saknade en trygg plattform för kvinnor. Kort därpå bestämde de sig att själva skapa den och idag har appen växt till Sveriges största digitala community för kvinnor som bygger på gemensamma intressen. I GoFrendly-appen kan du hitta utlopp för alla delar av din personlighet, träffa vänner som brinner för samma saker eller som delar din livssituation. Har du velat testa kallbad, vill ha sällskap till din nästa vandringsresa eller söker efter andra att dela gröna recept med? Skaffa GoFrendly och hitta likasinnade vänner bland 130 000 medlemmar över hela Sverige.


Claudia och Ulrika. Foto: Simon Hellsten

Det tar tid
Att vänskap är viktigt kan nog de flesta av oss hålla med om. Men hur lång tid tar det egentligen att bli vänner? Professor Jeffrey Hall på University of Kansas har i en publicerad studie kommit fram till:

Det tar 40-60 timmar av gemensam tid under de första veckorna för att skapa en ytlig vänskap.
Efter 80-100 timmar av tid spenderad tillsammans kan ytlig vänskap övergå i vänskap.
För att gå från vänner till bästa vänner behöver ni spendera 200 timmar eller mer tillsammans.

Det handlar dock inte om tid vi är “tvingade” att spendera med varandra utan snarare om tid vi väljer att “hänga” med varandra. Det spelar egentligen ingen roll vad ni gör – utan snarare att ni gör något ni tycker om att göra tillsammans. Att “bara” prata gör inte vänskapen starkare. Men att däremot bara småprata skapar inga vänskapsband – de som småpratade om obetydliga ämnen blev över tid mindre nära.

Slutsatsen är att vi behöver tid för att bli vänner. Att göra saker vi gillar tillsammans med någon är ett bra första steg till vänskap.

Dela inlägg:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Relaterade inlägg

Missa inget från MissVEGO

Få det bästa och senaste från MissVEGO direkt i din inbox – anmäl dig till vårt nyhetsbrev!