Hållbar kärlek – unika brudklänningar

Fira kärleken i hållbarhetens tecken hälsar Myrorna! I sin butik på Mäster Samuelsgatan i Stockholm kommer det på Alla Hjärtansdag att erbjuda ett 30-tal fantastiska och unika bröllopsklänningar.

Kärlek och hållbarhet vandrar ofta hand i hand och lagom till Alla Hjärtans dag manifesteras detta lite extra i en av Myrorna välbesökta second hand-butiker i Stockholm. På den stora insamlingen i Tungelsta har ett trettiotal inlämnade bröllopsklänningar handplockats för att fira kärleken. Butiken har normalt inget bröllopssortiment men förhoppningen är att kunna locka många kunder som går i giftastankar­, och samtidigt påminna om att det går att hitta helt fantastiska bröllopskläder second hand.

– Det är verkliga otroliga kreationer vi har fått in. Alla sticker ut på sitt sätt, men vänder sig till helt olika typer av kunder. Här finns allt från minimalistiska varianter för det enkla strandbröllopet till överdådiga klänningar som andas riktigt sagobröllop, säger Helen Toftling, sortimentansvarig på Myrorna.
Klänningarna som valts ut är från olika mode-eror och tidsepoker, somliga tros vara uppåt 100 år gamla. Och även om några är av modernare slag i kritvita nyanser, har de flesta en eftertraktad känsla av vintage. Genomgående för samtliga plagg är ett imponerande handarbete och kvalitet.
Eftersom de unika klänningarna säljs hos just Myrorna gör de också nytta bortom bröllopen – allt ekonomiskt överskott går till Frälsningsarmén sociala arbete i Sverige. ­­­­Så det är en win-win, där kunden också får en klänning med historia på köpet.

Häng på låset

Klänningarna finns i butik den 14 februari klockan 11.
Även ett utbud av bröllopsattiraljer såsom slöjor, skor och kavajer liksom en del kostymer och frackar för aspirerade brudgummar kommer att finnas i butiken.
Adressen är: Mäster Samuelsgatan 49, Stockholm

 

Dela inlägg:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Relaterade inlägg

Missa inget från MissVEGO

Få det bästa och senaste från MissVEGO direkt i din inbox – anmäl dig till vårt nyhetsbrev!