MissVEGO testar: 4 x handtvål & handkräm

Våra händer lever ett tufft liv och tvättas och spritas som aldrig förr. MissVEGO har testat handtvål och handkräm som gör att dina händer får ett prima liv och tål att visas upp. Självklart placerar vi handkrämen på handfatskanten för att få in vanan att smörja in flera gånger om dagen.

 

Under huden

Denna handduo från Under Your Skin är ekologisk, vegan och tillverkad i Sverige. Organic Hand Wash Thistle/Yuzu, 200 ml, är en fräsch och skonsam tvål med en lite rundare citrusdoft – från den lilla yuzu-frukten. Organic Hand Cream Thistle/Yuzu, 60 ml, är en liten tub handkräm men här behövs det verkligen inte mycket. Krämen är riklig men försvinner snabbt in i huden. Lyxig känsla! Tisteln som ingår i båda dessa produkter bidrar med stamceller tika på antioxidanter och C-vitamin en kombo som levererar. Priset för duon är 305 kr.

tvätta händerna

Citrus är modellen

Lemon är en ny vegansk serie från The Body Shop. Här hittar vi Purifying Hand Wash, 95 kr/250 ml. En härligt skummande tvål som piggar upp och doftar lite som Fox-kola citrus. Samma doft går igen i Protecting Hand & Body Lotion, 155 kr/200 ml. En fuktkräm som funkar både på händerna och över hela kroppen. Innehåller Community Fair Trade producerat sheasmör från Ghana och ekologisk olivolja från Italien.

Rosenlyx

Dryg och återfuktande är handtvålen Vegetable Soap Sweden Eco, 220 kr/300 ml från Rosenserien. Innehåller bland annat rättvisemärkt aloe vera och doftar ljuvligt av den klassiska rosenoljan. Tvålen är återfuktande men behöver du en extra insmörjning är det Hand Cream Sweden Eco, 215 kr/100 ml från samma märke som gäller. Ringblomma och sheasmör för här sällskap av vegetabiliska oljor, örter och självfallet rosenoljan. En lyxig handduo som räcker länge, och dessutom är Vegan-märkt.

Körsbärsträden står i blom

Rituals är varumärket från Nederländerna som valt olika skönhetsritualer som grunden i sitt koncept. Det allra populäraste är Ritual of Sakura och det är här vår blommande körsbärs-duo. The Ritual of Sakura Hand Wash, 110 kr/300 ml kommer i en löddrande men tvålfri formula med doft av framförallt körsbärsblom. Häri hittar vi även ekologisk rismjölk. Dessa två ingredienser hittar vi även i The Ritual of Sakura Hand Balm, 110 kr/175 ml. En handkräm som till att börja med inte känns så riklig, men som verkligen går in i huden och lämnar händerna härligt lena. Doften förflyttar i alla fall mig till inunder de blommande körsbärsträden.

Läs om när MissVEGO testar 6 x kroppsoljor – för insmörjning, återfuktning och massage.

Dela inlägg:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Relaterade inlägg

Missa inget från MissVEGO

Få det bästa och senaste från MissVEGO direkt i din inbox – anmäl dig till vårt nyhetsbrev!