Kroppspeeling

MissVEGO testar: Kroppspeeling

Att peela kroppen regelbundet, en gång i veckan eller två, är ett sätt att bli av med döda hudceller. Samtidigt göra du det möjligt för den produkt du smörjer in huden med att penetrera på djupet. Inför sommar och sol är det klokt att skrubba lite extra om du vill få en solbränna som håller lite längre. MissVEGO har denna gång testat 5 olika peelingprodukter från den rivigaste till den som nästa smälter bort.

Body Scrub 04 Moonsun Organic

Ett exotiskt val

Det här är en ganska så torr och kompakt sockerpeeling rikligt laddad med sheasmör. Body Scrub 04, 265 kr/250 ml från Moonsun Organic doftar dessutom ljuvligt av citrongräs – som i alla fall för mig gör att jag förflyttar mig till en mer exotisk destination än mitt eget badrum. Den kan med fördel masseras in länge, både för maximal peeling effekt och för maximal fukt berikning av huden, tillverkas i Sverige.

Magiskt len

En bra start på dagen får du av att smörja in hela kroppen med Amazing Effortless Body Peel Mask, 449 kr/200 ml från M Picaut redan innan du kliver in i duschen. Små svarta korn från pilträdsbark, en ingrediens rik på naturlig salicylsyra, river lite grann. Peelingen blir både kemisk och mekanisk. Vill du kan du låta produkten sitta kvar en stund, och du får så en kroppsmask. Annars är det dags att tillföra lite vatten och skrubba igenom kroppsdel för kroppsdel. Doften är fräsch men diskret. Havtornsbär i kombination med druvkärnor ingår i den krämiga formulan och dessa ser till att huden lämnas både magiskt len och lätt återfuktad. Innehållet är 100% vegan och produkten är tillverkad i Sverige.

Citrus Menthe Renewing Body Scrub Estelle & Thild

Uppiggande smörjning

Konsistensen på Citrus Menthe Renewing Body Scrub, 229 kr/200 ml från Estelle & Thild skulle jag närmast likna vid en härlig smörkräm med lite citron i. Här adderas dock lite mintdoft som piggar upp. Duscha kroppen och smörj in kroppsdels för kroppsdel – länge. Sockret häri skrubbar härligt och oljorna och sheasmöret i produkten ser till att du samtidigt blir rejält återfuktad, någon insmörjning efteråt är det inte tal om. Produkten är ekologiskt certifierad och formulan vegansk.

Invigorating Body Scrub Rituals

Rivig skrubb

Stora kristaller av socker och partiklar av apelsinskal är det i Invigorating Body Scrub, 165 kr/250 ml från Rituals, en produkt som vi finner i serien The Ritual of Mehr. Innan applicering över nyduschad hud är det bra att blanda skrubben så att den härliga oljan kommer med. Den river bra och oljan dröjer sig kvar på huden och kan masseras in lite extra efter att du försiktigt torkat kroppen. Doftar av apelsin och cederträ – en perfekt unisexprodukt.

Ett tips från Rituals – som just har produkter för olika typer av kropps-ritualer är att du efter skrubbning i stället för att duscha av produkten – sjunker ner i ett bad. Här får du så ett badsalt med ljuvliga doftnoter.

Smoothing Ginger Body Scrub Origins

Daglig rengöring

Vill du skrubba lite varje dag då är Smoothing Ginger Body Scrub, 370 kr/ 200 ml från Origins ett bra val. Detta är en sockerskrubb med kokos- och majsstärkelse med doft av uppiggande ingefära. Addera lite vatten och använd skrubben som en duschtvål men som du låter massera in lite längre. Konsistensen blir till en lotion och efter en stunds masserande försvinner kornen. Huden lämnas lätt återfuktad. En mild produkt som går att använda ofta.

Läs om när MissVEGO testar 6 x kroppsoljor – för insmörjning, återfuktning och massage.

Dela inlägg:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Relaterade inlägg

Missa inget från MissVEGO

Få det bästa och senaste från MissVEGO direkt i din inbox – anmäl dig till vårt nyhetsbrev!