No-bake minipajer med citrusfluff och röda bär

Små veganska minipajer fyllda med ett härligt citrussmakande fluff. Toppa med sommarens färska bär och du har den perfekta sommardesserten.

recept & foto: maggies skafferi

6 stycken | 15 min + 20 min i frysen

Du behöver:

75 g mjölkfritt margarin
10 st digestivekex

Fyllning:

1,25 dl vispbar havregrädde
1 msk socker
1 msk havrefraiche
2 tsk citronsaft
0,5 citron, skalet
1 lime, skalet
1 tsk vaniljsocker

Garnering:

6 jordgubbar, skivade
12 hallon lingon eller röda vinbär
rostade mandelspån
något grönt, till exempel citronmeliss, mynta eller solrosskott
florsocker

Gör så här:

1. Smält margarinet. Krossa digestivekexen till små smulor, gärna i en mixer.
2. Blanda margarinet med smulorna. Fördela blandningen i 6 små aluminiumformar. Tryck till mot kanterna så det blir som en skål. Ställ in formarna i frysen tills de stelnar, cirka 20 minuter.
3. Under tiden gör du fyllningen. Vispa havregrädden tillsammans med sockret till en fast konsistens. Fortsätt att vispa medan du tillsätter havrefraiche och saft från citronen. Tillsätt det rivna skalet från citronen och limen. Vispa ner vaniljsockret.
4. Häll upp citrusfluffet i en sprits. Ta ut formarna ur frysen och spritsa över citrusfluffet. Garnera med bär, rostade
mandelspån, något grönt och pudra över florsocker. Voilá!

Tips! Dessa formar kan man förbereda dagen innan man ska äta dem. Låt dem stå i kylen och ta fram och garnera strax innan servering.

Dela inlägg:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Relaterade inlägg

Missa inget från MissVEGO

Få det bästa och senaste från MissVEGO direkt i din inbox – anmäl dig till vårt nyhetsbrev!