Saken är biff

Att göra grönsaksbiffar själv är enkelt men här får vi några i färdig tappning. Grönkål och pärldinkel är en ny favorit – enkelt, gott och snyggt! Ugnsbakade rotfrukter i säsong i form av palsternacka ingår i denna anrättning. Olivolja, salt och peppar och sedan in i 200 grader cirka 25 minuter. Den busige blandar flera olika rotsaker på plåten.

Dillbiffar med palsternacka, pärldinkel, grönkål och senap
4 portioner
½ kilo palsternackor
2 knippen persilja
1 citron
1 knippe grönkål
2 calçot-lökar
8 dillbiffar eller andra grönsaksbiffar
4 dl pärldinkel
2 mts dijonsenap

Du behöver även:
olivolja
salt
peppar

Gör så här:
Köksinfo: De avlånga, vita calçot-lökarna ser ofta lite grövre och oborstade ut jämfört med släktingen salladslök, men det gör ingenting! Skär bort det yttersta av blasten om den är lite gul och skär av rötterna. Dra sedan bort det yttersta lagret på löken. Nu är den klar att användas.

Till att börja med: Sätt ugnen på 200 °C. Skölj grönsaker, citron och persilja.

Ugnsbakad palsternacka och persiljetopping
1. Halvera eller kvarta palsternackorna på längden. Vänd sedan med olivolja och salt och sprid ut på en plåt med bakplåtspapper. Ugnsbaka i 20-30 min.

2. Plocka och finhacka persiljan. Lägg hacket i en skål och riv över citronskal. Dela citronen och pressa saften av ½ över persiljan. Tillsätt 3-4 msk olivolja och lite salt och peppar. Blanda väl.

Dillbiffar och pärldinkel med grönkål
3. Repa och grovhacka grönkålen. Grovstrimla calçot-löken.

4. Värm dillbiffarna i ugnen i 8-10 min.

5. Hetta upp en stekpanna, tillsätt olja och stek grönkål och calçot på hög värme i 1-2 min. Tillsätt pärldinkel och stek vidare i 2-3 min. Vänd ner lite dijonsenap och pressa över resten av citronsaften. Smaka av med salt och peppar.

Servering
Strö persiljetopping över palsternackan och servera dillbiffar och pärlkornssallad till.

MissVEGO testar – Vegankassen från Årstiderna
Det är smidigt med en matkasse som levereras direkt till dörren. Just nu när vi är mitt i Veganuary gör Vegan-kassen från Årstiderna det dessutom enkelt att äta veganskt och samtidigt få en riklig dos matinspiration. Här handlar det om att laga det mesta från grunden, några få genvägar bjuds vi dock på. Beställ din matkasse här!
I samarbete med Årstiderna.

Dela inlägg:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Relaterade inlägg

Missa inget från MissVEGO

Få det bästa och senaste från MissVEGO direkt i din inbox – anmäl dig till vårt nyhetsbrev!