Stockholm Open – tennismode i hållbar retro-tappning

Just nu spelas Stockholm Open i Kungliga Tennishallen fram till den 13 november. Här kan man nu inte bara titta på tennis utan även se en cool retro-kollektion med tenniskläder. Kollektionen består av fem olika looker och är skapad av Stockholm Stadsmissions egna varumärke Remake Stockholm. Inspiration har hämtats från tennismode genom tiderna och tillverkas av material som valts ut från insamlade kläder.

 

– Marknaden för pre-loved och re-made blir bara större och större – och självklart finns det en både viktig, spännande och även stilmässigt intressant vinkel kring just tennismode och hållbart mode Hållbarhet behöver genomsyra all produktion och konsumtion därför är detta ett fantastiskt tillfälle att få inspirera till återanvändning och nyskapande även inom Tennis vars mode verkligen har en stark stil, säger Marie Teike hos Remake Sthlm, Stockholms Stadsmission.

Efter avslutad turnering kommer även utvalda styles från kollektionen att finnas till försäljning.

– Kopplingen mellan tennis och mode har alltid varit stark. Vi hoppas med denna gemensamma kollektion ska ge mer utrymme och synlighet till Remake Sthlms starka arbete generellt, både gällande arbetsintegration samt hållbar konsumtion och återanvändning inom mode, säger Kristoffer Svensson, partneransvarig, Stockholm Open.

Turneringen jobbar med ett tydligt fokus på hållbarhet, Open Statement, som med tiden ska genomsyra varje del av organisationen. En konkret målbild att vara helt klimatneutrala i framtiden. Arbetet handlar också mycket om att som samhällsspelare öppna upp möjligheten att nyttja den plattform Stockholm Open är och har för att belysa initiativ och driva samarbeten som på lång sikt kan främja en mer hållbar morgondag, precis som detta initiativ.

Dela inlägg:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Relaterade inlägg

Missa inget från MissVEGO

Få det bästa och senaste från MissVEGO direkt i din inbox – anmäl dig till vårt nyhetsbrev!