IKEA el solenergi

Strömma är el från sol och vind á la Ikea

Sverige är först ut då Ikea erbjuder sina kunder el från sol och vind genom tjänsten Strömma. Erbjudandet har tagits fram tillsammans med solenergibolaget Svea Solar och innebär el från sol och vind med ett enkelt upplägg och till ett lågt pris. Den som väljer el via Ikea är dessutom med och driver på för en ökad produktion av el från sol och vind. Ambitionen är att nå ut på flera marknader med konceptet.

 

Strömma är miljövänlig el till ett lågt pris, där kunden, privatpersoner i såväl hus som lägenhet. via en app enkelt följer sin elförbrukning. Dessutom kan de som redan köpt ett solcellspaket från IKEA nu följa sin produktion och i appen sälja tillbaka den el de själva inte använder.

– Ikea är ett heminredningsföretag som vill göra det lättare för fler att leva ett mer hållbart liv hemma. Redan idag erbjuder vi smarta och energieffektiva produkter och tjänster som bidrar till att förlänga livet på produkter, minska avfall, spara vatten och att äta mer hälsosamt. Samt att minska el-förbrukningen. Att nu göra el från sol och vind till ett lågt pris tillgänglig för fler känns som nästa naturliga steg på vår hållbarhetsresa, säger Bojan Stupar, försäljningschef på Ikea Sverige.

IKEA el solenergi
Strömma heter Ikeas nya eltjänst, ett projekt skapat av Erik Martinson, vd för Svea Solar, Bojan Stupar, försäljningschef på Ikea Sverige och Jonas Carlehed, hållbarhetschef på Ikea Sverige.

Med satsningen vill IKEA dessutom sätta tryck på marknaden att bygga ut elproduktionen från sol och vind. Ambitionen är att enbart erbjuda sol- och vindenergi från max fem år gamla anläggningar. Detta för att driva på en ökad produktion av förnybar el i takt med att efterfrågan ökar.

– Det är ingen hemlighet att vi behöver ställa om hur vi använder energi och vilken energi vi använder. Solenergi kommer att spela en nyckelroll i den globala energimixen de kommande decennierna, säger Erik Martinson, vd på Svea Solar.

Kostnad

Strömma är ett elavtal där du betalar en fast månadsavgift på 39 kronor plus en rörlig kostnad beroende på hur mycket el ni använder. Den rörliga kostnaden för elen följer prisutvecklingen per kWh på elbörsen Nord Pool. Tjänsten har ingen bindningstid.

Dela inlägg:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Relaterade inlägg

Missa inget från MissVEGO

Få det bästa och senaste från MissVEGO direkt i din inbox – anmäl dig till vårt nyhetsbrev!