Vegansk och knäckig banana split-bowl

Finns banana split på dessertmenyn – då beställer man det. Det här är inget undantag: finns banana split-bowl i kokboken – då lagar man det. Den kokosstekta bananen gör här under för smaklökarna tillsammans med kakaorostad granola. Vi skulle till och med våga hävda att bowlsvarianten är godare än originalet!

Recept: Emmy och Evelina Hammelfelt (foodgeekz.se) foto & retusch: evelina hammelfelt, elin rolfsdotter

2 portioner  |  25 minuter

Du behöver:

2 dl glutenfria havregryn
4 dl osötad kokosmjölk
2 tsk kanel
en nypa salt

Toppings:
2 st bananer
2 msk agavesirap
2 msk kokosolja
1 msk chiafrön
2 msk pekannötter
4 msk kakaorostad granola

Gör så här:

1. Skölj havregryn i kallt vatten i en kastrull. Sila sedan bort vattnet och lämna enbart gryn kvar i kastrullen.
2. Tillsätt kokosmjölk, havregryn, kanel och salt. Koka upp underomrörning på låg värme tills den får en krämig konsistens. Det tar ungefär 5 minuter.
3. Skiva bananerna på längden. Stek på hög värme med kärnsidan nedåt i kokosolja och agavesirap. Vänd på bananen efter ca 1 minut så att den får en karamelliserad yta hela vägen runt.
4. Strö chiafrön över bananerna i pannan och vänd runt dem så att fröna fastnar. Hacka pekannötter grovt.
5. Fördela gröten i skålar och toppa med chiastekt banan, pekannötter och kakaorostad granola. Servera!

Dela inlägg:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Relaterade inlägg

Missa inget från MissVEGO

Få det bästa och senaste från MissVEGO direkt i din inbox – anmäl dig till vårt nyhetsbrev!