Vit sparris i Årets Kocks tappning

Årets Kock 2020 Ludwig Tjörnemo bjuder på vårens primörer! Testa hans tolkning av vit sparris.

 

Vit sparris med brynt smör och ramslök

8 stycken sparris
2 msk smör
1 citron
2 msk socker
2 msk salt
2 l vatten

Skala sparrisen. Koka sedan sparrisen med resterande produkter i cirka 5 minuter eller tills den har mjuknat.

Brynt smörkrisp

200 g smör
1 dl torrmjölk

Smält smöret i kastrull. Tillsätt torrmjölken och vispa i kastrullen tills smöret blivit brynt och gyllenbrunt. Sila sedan av smöret och låt svalna. Använd sedan det överblivna smöret till bryntsmörkrämen.

Brynt smörkräm

1 ägg
1 dl brynt smör
1 dl olja
salt
citronjuice

Knäck ett helt ägg i mixern. Mixa sedan i smöret som är lite ljummet och sedan olja. Smaka av med salt och citronjuice.

Topping

8 blad ramslök
4 kvistar körvel
1 citron

När rätten är klar, riv på lite citronskal och finhackad ramslök. Toppa med några körvelkvistar.

I Sverige är Arla de som står bakom tävlingen Årets Kock, därför är recepten allt som oftast lakto-ovo baserade. I detta recept är det enkelt att ersätta torrmjölken och smöret med växtbaserade alternativ.

Spana in Ludwig Tjörnemos nässelsoppa!

Dela inlägg:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Relaterade inlägg

Missa inget från MissVEGO

Få det bästa och senaste från MissVEGO direkt i din inbox – anmäl dig till vårt nyhetsbrev!