Bea & Myrorna – ett cirkulärt samarbete

Modedesignern Bea Szenfeld har vårrensat bland egendesignade och återbrukade ting. Dessa har hon nu skänkt till Myrorna som kommer att lägga ut dem till auktion mellan den 16–30 april.

Den svenskpolska designern Bea Szenfeld har satt second hand på kartan genom sina vintagekollektioner och faiblesse för att arbeta med återanvända tyger och material. Tillsammans med Myrorna hyllar hon nu den cirkulära garderoben och rummen runt omkring, i ett samarbete som fortgår under våren. Bland det första som sker under gemensam flagg är att ett flertal skapelser signerade Szenfeld läggs ut på auktion. Flera av dem har bland annat setts i SVT:s populära program Go’kväll, där de skapats på plats i tv-studion.

– För mig är återvinning och återbruk essentiellt, second hand har varit en del av min värld så länge jag kan minnas. Dessutom gillar jag gedigna, gamla företag. Så samarbetet med Myrorna var inte en fråga om om, utan om hur det skulle ske, säger Bea Szenfeld.

Hela Beas förrådsrensning och sakernas resa fram till auktion kan man följa i Myrornas sociala medier på Instagram, TikTok och Facebook. Från och med den 16:e april kommer de utvalda kreationerna att ligga ute på specialauktion på myrorna.se, i webbshoppen som är kopplad till Tradera.

– Det är en fantastiskt att kunna erbjuda våra kunder möjligheten att fynda den här typen av ting hos oss, dessutom tillsammans med en person som verkligen sätter second hand i första rummet, säger Åsa Blomberg, marknadschef på Myrorna.

Hela det ekonomiska överskottet från auktionerna och Myrornas försäljning i stort går till Frälsningsarméns sociala arbete i Sverige.

 

Dela inlägg:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Relaterade inlägg

Missa inget från MissVEGO

Få det bästa och senaste från MissVEGO direkt i din inbox – anmäl dig till vårt nyhetsbrev!