Focaccia bullar med pepparrotsricotta och gräslök

En fantastisk liten bulle som går utmärkt att servera som förrätt eller som tillbehör vid middagsbordet.

Recept & foto: Louise Papuciu/@grocery_wealth

8 bullar

Du behöver:
25 jäst
3 dl ljummet vatten
0,5 dl olivolja
2 msk honung
1 nypa salt
8 dl Tipo 00 mjöl
olivolja till utbakning

Topping:
12 msk ricotta
4 tsk riven pepparrot
12 msk gräslök
8 msk smör
3 nypor salt

Gör så här:
1. Smula ner jäst i en bunke och häll över det ljumma vattnet. Tillsätt honung, olivolja och salt.
2. Sikta i mjölet och arbeta in i degen, låt jäsa i 40 minuter.
3. Rulla till bullar med hjälp av lite olivolja i händerna, låt jäsa i 45 minuter.
4. Sätt ugnen på 225 grader, varmluft, och grädda i 15 minuter.
5. När bullen svalnat skär du ett kryss och toppar, med toppingen.

Topping:
1. Blanda ricotta med pepparroten och salt. Hacka gräslöken.
2. Bryn smör i en stekpanna, och häll smöret över focaccia bullen, toppa med ricotta krämen och avsluta med massor av gräslök.

Mera tid för mat

Med sitt Instagramkonto vill Louise Papuciu inspirera oss till att låta maten vara en central del av vardagen. Hon vill inspirera oss till att umgås runt matlagning och att mötas runt matbordet. Att låta maten få ta tid är hennes budskap.
Vem skulle du vilja bjuda på det recept som du delar med oss här och varför?
– Då skulle jag vilja bjuda min morbror Stefan! Vi delar intresse för mat, men har alldeles för få tillfällen att bjuda varandra. Jag skulle då, förutom att njuta av maten och sällskapet, vilja höra mer berättelser om glasgravörer och glasblåsare.
Om du fick bjuda MissVEGO:s läsare på ett hållbarhetstips?
– Att ta vara på maten måste vara det enklaste vi kan göra, rester kan bli hur gott som helst. Men också att lära oss att använda hela råvaran. Lyssna och lär från de äldre, de har så otroligt mycket kunskap från tiden då slit och släng inte fanns på kartan.

Följ Louise på Instagram: @grocery_wealth

Dela inlägg:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Relaterade inlägg

Missa inget från MissVEGO

Få det bästa och senaste från MissVEGO direkt i din inbox – anmäl dig till vårt nyhetsbrev!