Veganska pannkakor med smak av pepparkaka

Det här receptet på pannkakor är den perfekta lyxfrukosten under julhelgen. Superfluffiga och ljuvligt goda pannkakor med pepparkakssmak. Låt köket fyllas med juliga dofter!

Recept och foto: Romy London

4 pannkakor

Du behöver:
200 ml växtmjölk
1 msk äppelcidervinäger
2 msk kokosyoghurt
2 msk lönnsirap
1 msk melass
0,5 tsk vaniljextrakt
120 g mjöl
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
1 tsk mald kanel
1 tsk mald ingefära
kokosolja, att steka i (alternativt rapsolja)
naturell växtbaserad yoghurt blandat med lite lönnsirap, till servering

Gör så här:
1. Börja med att hälla växtmjölken i en tillbringare och rör ner äppelcidervinägern, ställ sedan åt sidan för att jäsa i cirka 10 minuter.
2. Sikta under tiden ner mjöl, bakpulver, bikarbonat, salt, kanel och ingefära i en blandningsskål.
3. Rör ner yoghurt, lönnsirap, melass och vaniljextrakt i den koagulerade växtmjölken och vispa ordentligt för att blanda in den klibbiga melassen.
4. Häll den våta blandningen i blandningsskålen med mjölet och vispa tills du får en jämn smet. Ställ åt sidan i 5 minuter och förvärm och smörj en nonstick-belagd stekpanna under tiden.
5. Häll cirka 3 msk smet i pannan och forma pannkakan med baksidan av en sked. Vänd försiktigt men snabbt när kanterna börjar bli fasta. Upprepa tills smeten är slut.
6. Servera dina pepparkakspannkakor staplade på varandra och fyll dem med lönnsötad yoghurt. Toppa med dina favoritpålägg och ringla över lönnsirap före servering.

Tips!

  • Pannkakorna bränner lätt fast eftersom de innehåller melass, så var beredd att vända dem.
  • Jag rekommenderar cirka 2 msk smet per pannkaka, cirka 1 cm tjocka för bästa resultat.
  • Använd gärna en non-stick panna avsedd för crepes och pannkakor.
  • Stek först i en liten stekpanna för fin form, och stek klart i en större panna.

Dela inlägg:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Relaterade inlägg

Missa inget från MissVEGO

Få det bästa och senaste från MissVEGO direkt i din inbox – anmäl dig till vårt nyhetsbrev!