Stan Smith Adidas

Stan Smith – in i framtiden

Tennisskon Stan Smith lanserades 1965, och har sedan dess blivit en ikon som dykt upp i flera olika tappningar under åren. Kul är det att Adidas jobbar aktivt med att ta modellen in i framtiden och tidigare i år lanserades Stan Smith featuring Primegreen – en modell där 50 procent av materialet var återvunnet.

 

Nu har man gått steget längre och tagit fram Stan Smith Milo – ikonskon i en svampig tappning. Mylo är ett nytt spännande material som ser ut och känns som läder, och tillverkas av svamparnas rötter. En svamp som odlas vertikalt under två veckor innan den är redo att skördas. Konceptskon är ett steg i visionen att skapa produkter av material från naturen som sedan kan återvinnas och få nytt liv i en cirkulär loop. Skon består av materialen milo och naturligt gummi.

– Introduktionen av mylo som ett nytt material är ett stort steg mot vår ambition att bidra till att minska plastanvändningen. Som planet, måste vi lära oss att arbeta med naturen snarare än mot den. Vi måste lägga all vår kraft på att hitta innovativa lösningar som är ansvarsfulla och förnybara i en hållbar takt. Design i synergi med jordens ekosystem. Som varumärke fortsätter vi att undersöka möjligheten i nya material säger, Amy Jones Vaterlaus, Global Head of Future på Adidas.

Konceptet har tagits fram i samarbete med Bolt Therds ett biotekonlogi-företag som jobbar kommersiellt med materialutveckling för framtiden.

Dela inlägg:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Relaterade inlägg

Missa inget från MissVEGO

Få det bästa och senaste från MissVEGO direkt i din inbox – anmäl dig till vårt nyhetsbrev!