Varmrätt: Sotad raddichio med senapsrostad potatis

Den senapsrostade potatisen smakar himmelskt ihop med den fräscha och krispig fänkålssallad. Tillsammans med sotad sallad, söt persimmon och tranbär får du prova på en ny spännande smakkombination perfekt på julen.

RECEPT & STYLING CLARA GILLOW THORSÉN FOTO MADS NORDVIG BORUP

Sotad raddichio med senapsrostad potatis, persimmon och fänkålssallad

4 portioner | 40 minuter

Du behöver:

2 Raddichio
2 persimmon
1 fänkål

2 msk olivolja
2 msk citron
1 handfull dragon

800 gram små, förkokta potatisar
2 msk grov senap
2 msk sirap
0,5 tsk flingsalt

1 tsk nymald svartpeppar
1 dl tranbär
Blomsterkrasse till pynt

Gör så här:

Sotad raddichio: Dela raddichiosalladen på två. Hetta upp en grillpanna så den blir rykande varm. Pensla salladen med olivolja och stek den hastiga på båda sidorna så den får en djupt sotad smak.

Grönt: Skär persimmon i tunna skivor. Strimla fänkål supertunt på en mandolin och lägg i isvatten, låt stå cirka 20 minuter. Blanda olivolja, citron, dragon, salt och nymald svartpeppar till en dressing. Häll av isvattnet från fänkålen och vänd sedan i dressingen.

Senapsrostad potatis: Rosta den kokta potatisen i en stekpanna tillsammans med lite olivolja. När potatisen börjar ta färg, tillsätt grovkornig senap och sirap. Sänk värmen och låt långsamt karamelliseras. Smaka av med flingsalt och svartpeppar.

Servering: Lägg den sotade raddichio på tallrikarna. Fortsätt med krispig fänkålsallad, varm senapsrostad potatis, söt persimmon, torkade tranbär och garnera med blomsterkrasse. Förslag: Servera gärna en kall vegansk crème fraiche sås till, till exempel på vegansk crème fraiche, finhackad rödlök och citronzest.

Tips:

Du kan också sota gemsallad istället för raddichio om du vill ha en mildare salladsmak med mindre bitterhet. Använd också gärna överbliven potatis, som blivit rester från gårdagens middag, och förvandla till en ny smaksensation.

Dela inlägg:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Relaterade inlägg

Missa inget från MissVEGO

Få det bästa och senaste från MissVEGO direkt i din inbox – anmäl dig till vårt nyhetsbrev!