Banh mi vegansk

Vegansk take på Bánh mì

Picknicken är alltid en höjdpunkt oavsett väder och årstid. Denna gång tipsar vår receptkreatör Clara Thorsén om vad vi kan fylla våra surdegsbaguetter med för maximal njutning!

 

Tid: 1 timme
4 personer

Du behöver:
1–2 surdegsbaguetter
400 g naturell tofu
1 vitlöksklyfta
1 stäng citrongräs
3 msk riven ingefära
1 msk korianderfrö
2 msk sesamolja
2 msk soja
2 msk honung
2 msk olivolja

Fyllning:
vegansk majonäs
0,5 frisésallad
2 salladslökar
1 bunt rädisor
1 chili
1 kruka koriander
1 dl jordnötter

Topping:
1 handfull gräslöksblommor
1 dl rostad lök
1 lime

Banh mi vegansk

Gör så här:
1. Skär tofun i skivor.
2. Blanda riven vitlök, finhackad citrongräs, riven ingefära, korianderfrö, sesamolja, soja, honung och olivolja.
3. Marinera tofun i cirka 1 timme.
4. Stek den marinerade tofun krispig i en varm stekpanna.

Servering:
1. Fyll de krispiga baguetterna med vegansk majonnäs, frisésallad, krispig tofu, fint strimlad salladslök, rädisor, finstrimlad chili, koriander och jordnötter.
2. Toppa med rostad lök, gräslöksblommor och servera med några skivor lime!

 

 

Dela inlägg:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Relaterade inlägg

Missa inget från MissVEGO

Få det bästa och senaste från MissVEGO direkt i din inbox – anmäl dig till vårt nyhetsbrev!