Kånken

Kånken Art – ryggsäcken som skyddar havet

Bakom mönstret på Kånken Art som nu lanseras står den svenska konstnären Linn Fritz. Ett abstrakt mönster som symboliserar plastbitar i havet. Syftet med kollektionen är att öka medvetandet kring problemet. Det finns studier som visar att det kan komma att finnas mer plast i haven år 2050 än det finns fisk, om vi alla inte ändrar våra vanor och hur vi hanterar vårt avfall.

 

Kånken

Ungefär 71 procent av jordens yta består av hav, hav som producerar över hälften av allt syre på planeten. Haven är också hem för över en miljon olika djurarter och ännu fler växter. Dessutom fyller de en viktig funktion genom att reglera klimatet, så man kan säga att alla levande organismer på jorden är beroende av hur haven mår.

Med Kånken Art ‘21 vill Fjällräven passa på att öka medvetenheten kring de här problemen, och hoppas också inspirera till en förändring. Eftersom 80 procent av plasten i havet kommer från land, är det bäst att vi alla börjar gräva där vi står. Tillsammans kan vi förbättra läget för haven, en bit plast i taget.

Kånken

Kånken

Kånken

Varje ryggsäck stöder Arctic Fox Initiative – ett sätt för oss att tillsammans förverkliga projekt som hjälper till att skydda naturen och inspirera fler människor att spendera tid i den. Läs mer här!

Läs även: Samlaren är Fjällrävens återvunna-kollektion

Dela inlägg:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Relaterade inlägg

Missa inget från MissVEGO

Få det bästa och senaste från MissVEGO direkt i din inbox – anmäl dig till vårt nyhetsbrev!