HM Innovation sience

Plantbaserat mode – Innovation Stories ett nytt hållbarhetskoncept från H&M

Ricinbönor och kaktus – är nyckelingredienserna i H&Ms nya hållbara kollektion Innovation Stories. Framtidstänk och hållbarhet är i fokus, den första kollektionen har fått namnet Science Story och lanseras den 18 mars.

 

Hållbart mode är något som står högt på dagordningen hos H&M. Nu handlar det om att visa på innovationer som tilltalar de idag alltmer medvetna konsumenterna. I kollektionen hittar vi det nya materialet EVO by Flugar®, som är ett bio-baserat garn skapat av ricinbönor. Detta har nu vävts in i designen och kommer ut i form av en bodysuit, en tight långärmad croptop och en futuristisk klänning. Det andra nya materialet är Desserto som är ett högpresterande och växtbaserat läder tillverkat av kaktus. Som här används i de limegröna remsandalerna.

– Innovation Stories är en plattform som tar våra experiment till en ny nivå. Ett initiativ som uppmuntrar vårt samarbete med vetenskapsmän och utvecklare och som sätter fokus på progressiva idéer. Science Story är en hyllning till år av forskning och experimenterande med dessa material, säger Ella Soccorsi, Concept Designer at H&M.

Från och med den 18 mars kan du shoppa kollektionen här!

Läs om: Gina Tricot har teamat upp med WWF för att staka ut en mer hållbar väg för modet i framtiden.

Dela inlägg:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Relaterade inlägg

Missa inget från MissVEGO

Få det bästa och senaste från MissVEGO direkt i din inbox – anmäl dig till vårt nyhetsbrev!